Ruševec (Lyrurus tetrix L.)

 Zadnje vikende in proste dni je budilka kar pogosto zvonila okoli tretje ure zjutraj. Ruševca sva videla vsakič, ko sva se ga namenila fotografirat, a vedno nama je pred " nosom " ušel, ker naju je opazil. Danes pa sva k stvari pristopila na drugačen način - z kamuflažnim šotorom. In kot vidite, se je očitno obrestovalo.

 Danes sva s sabo uzela očeta, kateremu je bilo seveda težko vstati pred tretjo zjutraj, a sva ga le prepričala, da se ga splača pogledat. Na lokaciji smo malo čez peto postavili šotor in čakali na prvo oglašanje. V jutranji zarji smo čakali ( pri okoli 3 stopinjah Celzija )  kakšnih 20 minut, ko smo zaslišali prvo petje. Pogoji za fotografiranje so bili seveda še popolnoma misija nemogoče, a počasi se je le začelo daniti, tako da so posnetki nastajali pri vrednosti ISO 3200, zato tudi malo več šuma na fotografijah.

Ravsala sta se dva ruševca, a večina boja je potekala za robom hribčka, tako da nismo imeli kaj narediti kot le upati, da se preselita malce bližje. A žal se nista...

Po uri opazovanja so se pojavili prvi sončni žarki, s tem tudi boljši pogoji za fotkanje, a kot bi mignil, sta kar naenkrat odletela v ruševje in tam nadaljevala boj. 













Vsekakor pa smo odšli domov veseli, da smo ga končno šklocnili in vsekakor se še vrneva nazaj (vsaj midva ) :)


Komentarji

Priljubljene objave