Storm chase do Vrhnike 6.7.2010

Danes pa smo se odločili, da nam mora uspeti en dober chase. Slovenijo so nevihte najprej zajele na SZ, od koder so se pomikale proti JV. Zato danes z našim mengeškim poljem ni bilo kaj preveč za računat. Najprej smo šli na lokacijo v Nove Jarše, kjer ni bilo nič kaj konkretnega videti, zato smo jo ubrali proti Vrhniki. Med vožnjo proti Vrhniki na radarski sliki opazim, da je nahitro nastala ena močna celica, ki se pomika ravno proti Vrhniki. Gas v poden in pičimo. V Vrhniki seveda same rdeče na semaforjih, zavijemo proti Bistri in naenkrat skozi zadnjo šipo opazimo shelf cloud v nastajanju. Na začetku sem malo podvomil v smer gibanja neurja, a se je na koncu izkazalo, da je bila lokacija kar solidna.

Radarska slika z našo pozicijo.
Ker smo bili na chasu štirje, smo se razdelili na 2 dela, tako da sta dva opazovala z nekoliko višje pozicije, z enega hribčka, druga dva pa sva bila na polju, travniku. Neurje je prišlo s smeri Logatca, kjer je podrlo nekaj dreves.

Najprej je bil lepo izoblikovan le na zahodni strani.





Pa še od bližje.







No pa še z druge pozicije. Mene z Domnom sta ati in Klemen pustila sredi travnikov, midva pa brez dežnikov ;)






Lepe oblike.




Lep shelf cloud, močan dež, ponekod močan veter, o toči pa tokrat ni bilo sledu. Po zelo klavrni sezoni končno ena lepših neviht.

Komentarji

Priljubljene objave