Divji petelin ( Tetrao urogallus )

 Kot ste opazili, že nekaj časa nisva lazila po hribih, saj naju vedno bolj mika foto lov. Seveda to ne pomeni, da v gore ne bova več zahajala, le še bolj bova oprezala za čudovitimi gorskimi živalimi. 

Kar nekaj zadnjih vikendov sva že porabila za iskanje ruševca in divjega petelina, a vztrajnost se nama je danes še kako izplačala. Zelo zgodaj zjutraj sva že bila na terenu nekje v Karavankah, kjer sva v mraku opazila najin "plen". Seveda sva morala še kar nekaj časa počakati, da so bili svetlobni pogoji primerni za fotkanje, a ob tako lepi ptici, kot je divji petelin, čas mine prehitro.  

Zakamuflirana ga opazujeva z razdalje, da ga ne motiva preveč, a se tudi kaj veliko motiti ni dal, saj je imel preveč dela  z svojimi testosteroni.  ( samo, da se ve, kdo je lepotec :) )





















Naj še omenim, da je divji petelin zaščitena divja žival, katere populacija neprestano pada, saj je zaščiten šele slabih 20 let. Kako populacija nebi upadala, ko pa se ceste gradijo čezdalje višje, s tem pa se veča tudi sečnja dreves! ( aja, da ne govorim o izpuščenih psih )! 

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave