Red Bull Goni Pony


Z legendo na vrh Vršiča.
 Na legendarnem Rogovem kolesu Pony na vrh 1611 metrov visokega Vršiča? Ja, točno tako in bilo je nepozabno.Pa pojdimo po vrsti. V centru Kranjske gore, kjer je bilo glavno dogajanje, je moralo malo manj kot 300 Ponyev čez tehnični pregled, kjer so preverjali predvsem gonilna razmerja, tehnično izpravnost ter stil kolesa in tekmovalca. Ta je bil seveda v stilu 60-70 let. Potem so sledile še zadnje nastavitve kotov krmil in sedežev, predvem zaradi lažjega vzpenjanja.

Ob super glasbi in vzdušju pa smo ob 15. uri speljali proti letečemu štartu. Tempo takoj po štaru je bil neverjeten, vsi na polno, a le do prvega resnega klanca, kjer se je pokazalo, kdo res zna grizt v breg. Med vzponom je za vzdušje poskrbelo neverjetno število navijačev, spremstvo starodobnikov, super glasba,... ni da ni.

Na vrh Vršiča je po 13,5 kilometrih in 800 višinskih metrov vzpona prvi prigonil v dobrih 47 minutah.
Vzpon je bil res težak, a je bil nato poplačan z zabavnim spustov, kjer so torbedi in zračnice pokali kot za stavo, vmes je bilo tudi nekaj padcev, a nič resnejšega. Za hlajenje torpedov in tudi kaj drugega so poskrbela kot vedno lepa Red Bullova dekleta, saj so nam pripravila bazenče z vodo.

Skratka, res nepozabna tekma in se vidimo drugo leto!


Pred štartom.
Super vzdušje.
Vzpon je bil težak, a lep.
Vzpodbuda.
 
To je to!


Klemen 9, bratranec David 10, jaz pa 13.
Najbolj zabaven del šele sledi.
Gremo nazaj v dolino!

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave