Preizkušanje RAW formata pod Grintovcem 18.5.09

No pa sva dočakala dan, da sva se lahko vsaj približala Grintovcu. Na žalost nimava primerne zimske opreme , pa tudi pozimi nama ni preveč za hodit višje. Zato pa z veseljem spremljava, za nekatere žalostno, kako hitro pobira sneg. Raje hodiva po stabilni podlagi, zato temu tako.
Vglavnem, zjutraj ob 7.00 sva štartala od tovorne žičnice. Takoj nama je bilo žal, da nisva imela oblečenih kratkih hlač, saj je bilo VROČE. Prvi sneg sva zagledala kakih 200 metrov naprej od Jermance, a to je bil plaz. Pot pa je bila precej nepospravljena, saj po njej leži veliko podrtih dreves. Jih bomo že "en pa po en" počasi odstranili.

(Grintovec s Dolgih sten)

Po poti je bil precejšen mir, saj je bil ponedeljek, tako da ni bilo dosti ljudi. Vse do melišča je bila pot več ali manj kopna. Po melišču pa okoli 70% še zasnežena, a odlično prehodna, saj se je sneg ravno prav ugrezal. Počasi sva dosegla Kokrško sedlo, na katerem je še 2 metrski zamet.

(Kalška gora s Kalškim grebenom)


(Krasen razgled pri 18 stopinjah na 2230 m.n.v.)

Malo sva spila in odšla naprej proti Dolgim stenam. Pot se ni najbolje vidla, zato sva šla malo po svoje. Opasti je še kar nekaj, zato sva se izmikala robovom. Na nebu so se iz vzhoda začeli pojavljati vedno prelepi Cirusi.


(Cirusi)

Na koncu najinega vzpona sva se malo posončila, spočila in najedla. Kot vedno obrezek od jabolka vržem v naravo, saj vem, da ga rade pojejo živali. Ni minilo 5 minut, ko je priletela Kavka. Obrezek je pojedla z užitkom, zato sva ji vrgla še malo rozin. Med tem pa nama je nevede pozirala. Pa smo bili vsi zadovoljni.

(Kavka z rozino)
Med opazovanjem okoliških gora pa so nad nama zelo visoko prijadrale svetle ptice. Tu sem jo maksimalno približal, a nevem, za katero vrsto gre.


(Opasti na pobočju Grintovca)

(Vedno zanimiva)
Na poti domov pa sem opazil zanimiv razgled in ga ovekovečil. Spredaj je pobočje Grintovca, nato Storžič in v ozadju Triglav.
(Storžič in Triglav)
Če povem po pravici, sva odšla malo višje tudi zato, da sprobava slikati v RAW formatu. Definitivno je bolje slikati v RAW formatu, saj se z njim lahko precej več ukvarjaš, vendar moraš imeti čas, predvsem pa občutek. Za prvič se mi zdijo slike dokaj vredu, upam pa, da bodo d vsako novo objavo boljše.









Komentarji

Priljubljene objave